Словашкият президент Зузана Чапутова даде на бившия премиер Роберт Фицо срок

...
Словашкият президент Зузана Чапутова даде на бившия премиер Роберт Фицо срок
Коментари Харесай

Словашкият президент даде на Роберт Фицо срок от две седмици, за да сформира правителство

Словашкият президент Зузана Чапутова даде на някогашния министър председател Роберт Фицо период от две седмици, с цел да образува държавно управление, откакто неговата партия " Посока - обществена народна власт " завоюва първото място на създадените през уикенда парламентарни избори, съобщи Ройтерс.

" Споразумяхме се за двуседмичен период, с който да разполагам за сформирането на държавно управление. Процесът няма да бъде елементарен, само че ще създадем всичко допустимо за сформирането на държавно управление ", сподели Фицо пред кореспонденти, откакто се срещна със Зузана Чапутова.

Партията на Фицо завоюва 22.9% от гласовете на гласоподавателите и ще има 42 депутати в словашкия парламент, в който има общо 150 места.

Ако успее да образува държавно управление, 59-годишният Фицо ще стане министър председател за четвърти път. За да стане още веднъж министър председател, водачът на " Посока - обществена народна власт " ще би трябвало да си откри съдружни сътрудници. За евентуални сътрудници на Фицо са считани " Глас - социална народна власт " на някогашния министър председател Петер Пелегрини и националистическата Словашка национална партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР